פורסם ב- תגובה אחת

סושי או לאפה? איך נאכל נכון גם בעבודה?

אף פעם לא אוכל לשכוח את מנהל ביה”ס, שהגיע אלי לקליניקה עם משקל עודף, כולסטרול, טריגליצרידים, סוכרת, יתר לחץ דם ונדודי שינה.
הוא בא לטיפול כי נבהל מאד משלל הכדורים שרשם לו רופא המשפחה לטיפול בבעיות הבריאות שלו.
במפגש הראשון שלנו, כששאלתי אותו מה סדר היום שלו ומה הוא אוכל, הוא סיפר, שמרגע שהוא מתעורר בבוקר ועד 19.00 בערב, כשהוא מגיע הביתה מהעבודה, הוא אוכל “קפה וסיגריות”, לדבריו.
ואז,
כשהוא מגיע הביתה, הוא “משלים” את כל מה שהחסיר מעצמו במשך היום- קודם כל ארוחה מלאה ואח”כ-חטיפים, עוגות, עוגיות, גלידה, וואפלים, פיצוחים, שוקולד….
בשעות 19:00-23:00 הוא כל הזמן בלס, ואין זה פלא, כי משעות הבוקר ועד הערב הוא היה למעשה בצום.

מה קורה לגוף כאשר מידי יום ביומו אין הוא מקבל מזון במשך כ”כ הרבה שעות?
הגוף נכנס לסטרס. המכונית נוסעת בלי דלק ולכן, מתקשה להגיע ליעדה- הגוף עובד, המח מתפקד, אבל הכל בחצי כח, הרבה פחות טוב ממה שהיה יכול אילו אכל נכון.

מה קורה לגוף כאשר בכל ערב, ב-4 שעות, הוא נאלץ להתמודד עם כמויות אדירות של מזון מכל הבא ליד?
הגוף לא מסוגל להשתלט על פירוק כל המזון, והעודפים, שאינם זוכים לעיכול יעיל, הופכים לשומנים ולבעיות בריאות- כולסטרול, סוכרת, טריגליצרידים, עודף משקל, נפיחות בבטן, כבדות, גזים, ואפילו- נדודי שינה, כי הגוף עסוק רב הלילה בעיכול המזון, במקום במנוחה והתחדשות.

אז כיצד טיפלתי במנהל ביה”ס?
לימדתי אותו לאכול בצורה נכונה, מתוכננת ומבוקרת.

  • ראשית, יש לאכול ארוחות קטנות במשך כל שעות היום.
    ארוחות גדולות מכבידות על הגוף ומקשות על יכולת התפקוד של המח.
    ארוחות גדולות גורמות לתחושת נפיחות, כבדות ועייפות.
    מרווחים גדולים בין הארוחות יגרמו לנפילת סוכר בדם ושוב- לתפקוד לקוי, לעייפות ולמצב רוח ירוד.
    הדרך הנכונה ביותר היא לאכול ארוחה קטנה כל 3 שעות.
    ולא, לא בכל ארוחה “פותחים שולחן”, גם תפו”ע או תמר ומעט אגוזים טבעיים הם ארוחה.
  • אין לדלג על ארוחת הבוקר.
    גם אם את ממהרת וגם אם אתה התעוררת באיחור, קחו משהו קטן לדרך- אגס, יוגורט ביו, כמה שקדים טבעיים.
    חשוב שהגוף יתחיל לעבוד, יקבל איתות בצורת ארוחה קטנה ש”צום הלילה” הסתיים.
  • כדי לאכול נכון גם בעבודה חייבים להתארגן מראש.
    אם לא נתכנן מה נאכל בימים הקרובים בעבודה ולא ניערך עם קניות מתאימות…יהיה קל מאד להיכשל.
    יש לצאת לקניות עם רשימה מוכנה, שהושקעו בה מחשבה ותכנון- ירקות בייבי, יוגורט ביו, אגוזים ושקדים טבעיים, פירות, גרנולה ביתית, לחם מחיטה מלאה, קרקרים ביתיים, אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח שקדיה.
  • יש לאכול ארוחת צהרים מסודרת ולבצע בחירות נכונות.
    כדאי להרבות בירקות-טריים, מוקפצים, מאודים, מבושלים, אנטי פסטי.
    לצד הירקות ,שיהוו חצי מהצלחת, איכלו מנה חלבונית איכותית ופחמימה מלאה.
    למשל-דג בתנור+בטטה אפויה או-קציצות מבושלות+מקרוני מחיטת דורום מלאה או-מג’דרה מאורז מלא ועדשים או-עוף בתנור+קינואה עם ירקות או- בקר רזה מבושל+ כוסמת.
    הקפידו להרבות בירקות ולהסתפק בצלחת אחת.
  • במשך היום החזיקו בקבוק מים על שולחן העבודה והקפידו לשתות ממנו בין הארוחות.
    אנשים רבים נוטים להחליף ולפרש תחושת צמא כרעב ואז אוכלים יותר.
  • אל תשתו בזמן הארוחות. רק ביניהן.
    הקדישו זמן לארוחה. אל תאכלו ” תוך כדי”.
    איכלו לאט. תלעסו היטב.
    תיהנו מההפסקה ומהמזון. כך תחזרו לעבודה ביתר מרץ.
  • מה עושים בישיבות ובמסיבות במקום העבודה?
    מגיעים שבעים. אם נגיע רעבים יהיה קל מאד ליפול על הבורקס.
    אוכלים לפני הישיבה מהנשנושים הבריאים שהבאנו מהבית.
    בישיבה- יושבים הכי רחוק מהכיבוד ושותים מים.
    אם מדובר על ישיבה ממושכת הביאו עמכם כיבוד בריא- ירקות, אגוזים, פירות.
    נסו להוביל מהפך ולרתום את כולם לכיבוד בריא יותר. אף אחד לא באמת צריך עוגות קצפת, וואפלים ובורקס.
    רוב האנשים היום מודעים לתזונתם מעדיפים מזון בריא יותר.
  • ולסיום- בדרך הביתה איכלו משהו קטן, כדי לא להגיע מורעבים.
    זה יאפשר לכם להתארגן על ארוחה בריאה גם בבית ולא ליפול למלכודת של
    ” אני מת מרעב…. מגיע לי לפצות את עצמי על היום הקשה…”

מחשבה 1 על “סושי או לאפה? איך נאכל נכון גם בעבודה?

  1. חשוב מאוד לכולם ובעיקר לאנשים כמוני שעובדים 10 שעות ביום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *