פורסם ב- כתיבת תגובה

אתגר הסוכר פרק 3- תחנת מוניות וסוכרת? מה הקשר?

כאשר יש עומס קריאות בזמן קצר בתחנת מוניות ספציפית, יש קושי להשיג מונית, נכון? אם עומס כזה נמשך לאורך זמן, כל הזמן, מה יקרה? אחת מהשניים- או שלסדרן לא יהיו יותר מוניות לשלוח, או שהסדרן יתבלבל מרב עומס. אז איך כל זה קשור לסוכרת? תחשבו על זה ככה- המח שלנו הוא הסדרן הלבלב שלנו הוא…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

אתגר הסוכר פרק2

בפוסט הקודם דיברנו על הנטייה לסוכרת ועל האפשרות לבלום את התפרצותה. רגע לפני שנמשיך בואו נבין מהי סוכרת. סוכרת נגרמת כאשר סוכרים שאכלנו (כמעט בכל מזון ושתיה יש סוכר-פירות וירקות, קמח ומוצריו, ממתקים, חלב ומוצריו, שתייה ממותקת ואלכוהולית),מגיעים למחזור הדם שלנו, ובמקום להמשיך משם לתאי הגוף, שאמורים לקלוט את הסוכרים ולייצר מהם אנרגיה, הם נשארים בדם.…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

אתגר הסוכר פרק1

אמא שלי ז"ל היתה סוכרתית. גם אחיותיה ( הדודות שלי). גם לסבתי ז"ל (אמא של אמא) היתה סוכרת. כך גם לאחיה ולאחיותיה ז"ל. הם כולם היו סוכרתיים, שטופלו בתרופות וחלקם אף בזריקות עוד הרבה לפני גיל 50. אני יודעת שגם לי יש נטייה לסוכרת, אך אני אינני סוכרתית. אינני מוכנה להיכנע לגנטיקה שלי. אני נחושה…

קרא עוד

פורסם ב- תגובה אחת

כשהאוכל שולט בנו…

אכילה רגשית היא אכילה שבה האוכל אינו בא למלא צורך קיומי ובסיסי של הגוף- מניעת רעב, סיפוק צרכים בסיסיים ומקור אנרגיה, אלא משמש תחליף להתמודדות עם מצבים רגשיים. לדוגמא-את חוזרת עייפה ומתוחה מהעבודה, לפניך ים של מטלות בית ושלושה ילדים, שדורשים טיפול ותשומת לב,אין לך זמן לשבת ולאכול ארוחת ביניים קלה ואת חוטפת חטיף שוקולד…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

למה כשאני בסטרס אני לא מרזה?

הרבה מטופלים מגיעים אלי למרפאה ומספרים שהם אוכלים בריא, עושים ספורט ולא מרזים. במפגש הראשון, כשאני עושה להם אבחון אירידיולוגי (אבחון בגלגל העין, שעליו אכתוב בפוסט נפרד) אני מנסה לאתר את הסיבות להשמנה. למצב בו אנשים אוכלים נכון ובריא ובכל זאת לא מרזים, יכולות להיות מספר סיבות- רמות סוכר לא מאוזנות בדם, תת פעילות של…

קרא עוד

פורסם ב- תגובה אחת

סיפור אישי

כל חיי (כמעט) הייתי רזה. אכלתי בריא, אכלתי נכון, עשיתי ספורט (רב הזמן) והייתי רזה. לפני מספר שנים, בהגיעי לגיל המעבר, עליתי במשקל. בהתחלה לא ייחסתי לזה שום חשיבות. הייתי בטוחה, שתכף הכל יתאזן ואני אשוב למשקלי הרגיל. עברה שנה, עברו שנתיים ודבר לא השתנה. אכלתי בריא, אכלתי נכון, עשיתי ספורט ( המון ספורט) ועליתי…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

אפשר למות מעייפות- חלק ב

בקצרה- כן. אבל לפני שנמות מעייפות, ניחשף להרבה מאד בעיות אפשריות נוספות, שנובעות ממחסור בשעות שינה- קושי בביצוע מטלות בכלל ומטלות הדורשות ריכוז בפרט, שינויים רגשיים, תנודות במצב הרוח, סטרס, עיוותים תפיסתיים, חזיונות שווא, שיבוש בתפקוד הקוגניטיבי, אבדן יכולת הגוף לווסת טמפרטורה ( בגלל זה קר לנו כשאנו עייפים), השמנה או אבדן משקל, היחלשות מערכת…

קרא עוד

פורסם ב- תגובה אחת

אפשר למות מעייפות- חלק א

החיים המודרנים מזמנים לנו שפע אתגרים והיום אכתוב על אחד הקשים שבהם- התמודדות עם עייפות וחוסר בשעות שינה. אז הנה כמה טיפים לטיפוח השינה: אמצו שעות קבועות של שינה ויקיצה ( גם בסופ"ש). הקפידו על חדר חשוך, שקט ומאוורר. הימנעו מפעילות גופנית אינטנסיבית לפני השינה. הימנעו משינה במשך היום. השתמשו בחדר השינה רק לשינה ולפעילות…

קרא עוד

פורסם ב- תגובה אחת

סושי או לאפה? איך נאכל נכון גם בעבודה?

אף פעם לא אוכל לשכוח את מנהל ביה"ס, שהגיע אלי לקליניקה עם משקל עודף, כולסטרול, טריגליצרידים, סוכרת, יתר לחץ דם ונדודי שינה. הוא בא לטיפול כי נבהל מאד משלל הכדורים שרשם לו רופא המשפחה לטיפול בבעיות הבריאות שלו. במפגש הראשון שלנו, כששאלתי אותו מה סדר היום שלו ומה הוא אוכל, הוא סיפר, שמרגע שהוא מתעורר…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

מה יש לנשנש?

מכירים את ההרגשה של "אני חייב לנשנש משהו?" גם כשאוכלים ארוחות בריאות ומסודרות יש רגעים ביום, שבהם פשוט בא לך לשים משהו בפה. זה בד"כ קורה כשיש נפילת סוכר בדם, כשמשעמם, כשדילגנו על ארוחה, או סתם בסוף יום ארוך, כשאנחנו יושבים מול הטלוויזיה ובא לנו להתפנק קצת. זה מזכיר לי מטופלת בת 40 שהגיעה לקליניקה…

קרא עוד