פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון לכדורי תמרים וטחינה מטריפים

את המתכון הזה למדתי מבתי האמצעית שמכורה לטחינה על כל צורותיה. כדורי תמרים וטחינה מטריפים שקל מאד להכין ומחזיקים להמון זמן. כל מה שצריך לעשות זה להקדיש חצי שעה לערבב הכל, לגלגל לצורת כדורים ולהקפיא. מבטיחה לכם שאחרי נסיון אחד לא תתחרטו. חומרים: חבילת ממרח תמרים- אלו שקונים בסופר בשקית של ואקום. 3/4 כוס טחינה…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון לקרקרי כוסמין ביתיים

מתכון פשוט וקל להכנה! קרקרים שכיף לנשנש לצד לאבנה, מטבל או גבינה לבנה. מתאימים לארוחת ביניים, רק שימו לב לא להפריז בכמות ולאכול 2-3 לכל ארוחות ביניים (תלוי בגודל). חומרים: 1 כוס קמח כוסמין מלא 1 כוס שיבולת שועל (עבה או דקה) מבחר של גרעינים- שומשום מלא, אגוזים קצוצים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זעתר וכל…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון למרק שעועית חורפי

איך שמודיעים שהולך להיות סופ”ש חורפי, אני מיד נערכת להכנת מרק, שאצלנו בבית מככב. אז הנה הוא, מתכון למרק שעועית חורפי מפנק- חומרים: 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות 2 טבליות שום כתוש 2 גזרים חתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי קצוצים שורש סלרי חתוך לקוביות שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות 4 עלי דפנה 1 כפית כמון 500 גרם…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

הבריאות מתחילה כבר בסופר

“סבתא, תני לי לטעום ואני אגיד לך אם זה בריא”. כך אמר לי נכדי, עומרי, בהיותו בן שנתיים וחצי, כשהיינו בחנות טבע והוא הביא לי חבילת עוגיות שרצה. אמרתי לו: “תן לסבתא, אבדוק אם זה בריא”, ובעודי קוראת את התווית, אומר לי עומרי את המשפט הכ”כ הגיוני הזה, שמשמעותו- אם זה טעים, כנראה שזה בריא.…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

נס חנוכה-אוכלים ולא משמינים

לפני כל חג וגם לפני החנוכה שואלים אותי המטופלים -“איך עוברים את החג בשלום? איך מצליחים לא לעלות במשקל בחנוכה?” אז הנה התשובה שאני נותנת להם- ראשית, זכרו שלא כל מפגש חברתי או משפחתי להדלקת נרות חייב להתרכז כולו סביב האוכל. אפשר לשחק עם הילדים, לשיר שירי חנוכה ולהנות מהחברותא. שנית- מותר לאכול. איכלו פעם…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון ללביבות בטטה אפויות משגעות

נכון, אלו לא בדיוק הלביבות הזכורות לנו מימי ילדותנו, מטוגנות בשמן שאף נייר סופג לא יצליח לספוג אבל הן בהחלט תחליף ראוי וטעים. ממליצה להכין לכבוד החנוכה או סתם לארוחת ערב מגוונת. חומרים ל- 25 לביבות: 2 בטטות 1 תפו”א 1 בצל גדול 30 גרם חמאה או 3-4 כפות שמן קנולה 1 ביצה פטרוזיליה קצוצה…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

חליטות צמחים מחממות לימי החורף הקרים

בחורף אנו חשופים יותר לנזלות, התקררויות, שיעולים ושפעות. קל מאד להידבק כי הרבה אנשים מסביב חולים. אז אם זו הצטננות קלה או שפעת, אם זה שיעול ליחני או סינוסיטיס מומלץ מאד “להוריד ווליום” ולאפשר לגוף לנוח ולהתאושש. אחת מעצות הסבתא הידועות היא לשתות תה. השאלה היא- איזה תה? אם שותים תה בתיון, כדאי מאד להעדיף…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

לעבור את החורף בשלום

עוד הרבה לפני שמתחיל להיות קר באמת, ואפילו לפני בוא הגשם, מגיעות מחלות החורף- הצטננות, נזלת, שיעול ושפעת…. אז מה עושים? איך עוברים את החורף בשלום? טיפים לימי החורף הקרים- שימרו על חום הגוף באמצעות לבוש ב”שיטת הבצל”- שכבות, שאפשר להסיר ולהחזיר שוב בהתאם לצורך. מספר שכבות יגנו טוב יותר על חום הגוף כי הן…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

אז מה במקום חלב?

כולנו גדלנו על המיתוס ש”חלב זה בריא”, אך מזה זמן יש יותר ויותר אנשים, שמבינים, שחלב פרה בריא מאד לעגלים אך לא לנו- לבני האדם. בשנים האחרונות מגיעים לקליניקה שלי עוד ועוד אנשים, שמספרים על רגישות לחלב ומוצריו. הם מתלוננים על מעי רגיז, כאבי בטן, שלשולים ועצירויות,עודף ליחה, דלקת מפרקים, אלרגיות, קרוהן ועוד. רבים מהם…

קרא עוד

פורסם ב- כתיבת תגובה

חלב? לא תודה, לא בשבילי.

כשהייתי ילדה (כן, זה היה קצת מזמן..), חלב היה מוצר בסיסי בכל בית. היינו שותים כוס חלב לארוחת בוקר, וכוס חלב לארוחת ארבע. לצד החלב היינו אוכלים פרוסה עם חמאה או גבינה. כשרצו לפנק אותנו, נתנו לנו פריגורט (מה שנקרא היום- מעדן חלב) בטעם תות או אפרסק. אימי ז”ל, שעבדה בתעשיה, היתה מקבלת כצ’ופר שקית חלב…

קרא עוד