פורסם ב- כתיבת תגובה

חלב? לא תודה, לא בשבילי.

כשהייתי ילדה (כן, זה היה קצת מזמן..), חלב היה מוצר בסיסי בכל בית. היינו שותים כוס חלב לארוחת בוקר, וכוס חלב לארוחת ארבע. לצד החלב היינו אוכלים פרוסה עם חמאה או גבינה. כשרצו לפנק אותנו, נתנו לנו פריגורט (מה שנקרא היום- מעדן חלב) בטעם תות או אפרסק.

אימי ז”ל, שעבדה בתעשיה, היתה מקבלת כצ’ופר שקית חלב בכל יום הביתה, בנוסף לחלב שנתנו לעובדים לשתות במפעל ,”כדי לשמור על בריאותם ועל הריאות שלהם, מפני הנזקים הבריאותיים, שעלולים להיגרם להם, בשל היותם עובדים במפעל תעשייתי”….

אפילו לפני שנים, כאם צעירה, השתדלתי להקנות לבנותיי הרגלי אכילה בריאים וכללתי באופן יומיומי בתפריט שלהן מיגון רחב של מוצרי חלב.

רק כשהרופא בקופ”ח- מומחה הריאות, שטיפל בביתי האסמטית, המליץ לי להסיר מהתזונה שלה את כל מוצרי החלב, התחלתי “לחשב מסלול מחדש”…. ופתאום התברר לי, שכאשר אינני נותנת לה לאכול מהם, היא משתעלת פחות, יש לה פחות ליחה, ואחרי מספר שבועות של התנזרות מחלב- אפילו התקפי קוצר הנשימה התמעטו….

חברה סיפרה לי, שכאשר איננה אוכלת חלב, יש לה פחות נפיחות, כאבי בטן וגזים….

אם צעירה, שפגשתי בגן המשחקים, סיפרה שכאשר הסירה מתפריטו של בנה בן ה-5 את מוצרי החלב, האסטמה של העור שממנה סבל כ”כ, פחתה בצורה ניכרת…

ככל שהתענינתי יותר, כך התחוור לי, שהחלב….איך לומר…. אינו כזה כוכב…..

שההמלצה לצרוך 3 מוצרי חלב ביום, עוזרת מאד מאד למפעלי החלב ולרשתות השיווק אך איננה קשורה בשום צורה לרמת הסידן בגופינו….

למדתי, שבמוצרי חלב יש סידן אך הוא איננו זמין לגוף. הגוף אינו  מסוגל לספוג אותו.

מצאתי ,שהרפואה הסינית  שללה מאז ומתמיד צריכה של מוצרי חלב, ובביקוריי במזרח אסיה גיליתי, שאין שם כמעט מוצרי חלב, והמעטים שבנמצא, נועדו לתייר המערבי, אך המקומיים אינם עושים בו שימוש כלל ועיקר.

עם השנים, בעבודתי במרפאה, מצאתי, שהרבה מאד ממטופליי, חוו שיפור משמעותי בהרגשתם, כשהסירו את מוצרי החלב מהתפריט שלהם.

כיום, גם רופאים קונבנציונאליים מודעים לחסרונות החלב ולקשר של צריכת חלב לשלל מחלות- אלרגיות, הצטננויות ודלקות ריאות חוזרות, פיברומיאלגיה, אסטמה, דלקת מפרקים,מעי רגיז, סוכרת, הפרעות קשב וריכוז ועוד….

אז מה במקום?
חלב אורז, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב אגוזי לוז. רוצים לדעת עוד בנושא? קראו את הכתבה שלי על – אז מה במקום חלב?

ומאיפה נקבל סידן?
מסרדינים עם עצמותיהם, מתאנים, משקדים ואגוזים טבעיים, מטחינה  מלאה, משומשום מלא….

וכיצד נחדש את מסת העצם? 
בעיקר ע”י פעילות גופנית מאומצת, שגורמת, בשל הלחץ המופעל על העצמות, למוות של תאי עצם, ובתגובה- הגוף בונה תאי עצם חדשים….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *