פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון למרק שעועית חורפי

איך שמודיעים שהולך להיות סופ”ש חורפי, אני מיד נערכת להכנת מרק, שאצלנו בבית מככב.

אז הנה הוא, מתכון למרק שעועית חורפי מפנק-

חומרים:

  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 טבליות שום כתוש
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 4 עלי דפנה
  • 1 כפית כמון
  • 500 גרם שעועית לבנה שהושרתה במשך הלילה
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 2 כפות אבקת מרק עוף מחומרים טבעיים בלבד
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • בסיר מרק גדול מטגנים את הבצל בשמן.
  • מוסיפים שום, גזר, סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שעועית, רסק עגבניות, אבקת מרק ועלי דפנה.
  • מכסים במים ומבשלים כשעה וחצי.
  • מוציאים חלק מהשעועית המבושלת וטוחנים את שאר המרק.
  • מחזירים לסיר, מתבלים במלח, פלפל וכמון.
  • מחזירים את השעועית השלמה ששמנו בצד.
  • מוזגים לצלחות מרק ואוכלים בהנאה רבה.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *