פורסם ב- כתיבת תגובה

מתכון לקרקרי כוסמין ביתיים

מתכון פשוט וקל להכנה!
קרקרים שכיף לנשנש לצד לאבנה, מטבל או גבינה לבנה. מתאימים לארוחת ביניים, רק שימו לב לא להפריז בכמות ולאכול 2-3 לכל ארוחות ביניים (תלוי בגודל).

חומרים:

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס שיבולת שועל (עבה או דקה)
  • מבחר של גרעינים- שומשום מלא, אגוזים קצוצים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זעתר וכל מה שחפצה נפשכם.
    מכל סוג יש לשים בין כף לשתי כפות, תלוי בעיקר בטעם האישי.
  • 1 כפית מלח
  • 30 גרם חמאה
  • 100 מ”ל מים קרים

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את קמח שיבולת השועל הדגנים והמלח.
  • מוסיפים את השמן.
  • מוסיפים את המים לאט ותוך כדי לישה עד שהבצק נהיה דביק.
  • משטחים את הבצק על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, מוציאים אחרי 10 דקות וחותכים לקוביות/ מלבנים בעזרת סכין חיתוך לפיצה אם יש או סכין אם אין. מחזירים לתנור לעוד 20 דקות. מציצים מדי פעם לראות שלא נשרף.
  • כשתם הזמן בודקים שהקרקרים אינם לחים ומוציאים. במידה והם עדיין לחים, משאירים לעוד מספר דקות.
  • מוציאים את התבנית, נותנים לקרקרים להצטנן מעט ואוכלים.
  • את מה שנותר מכניסים לאחר צינון לקופסה אטומה ואוכלים במשך השבוע 🙂

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *